Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

Ημερολόγιο δράσης της Συλλογικής Πορείας Αγάπης (1.4.2019-30.6.2019)

Πλούσιο σε δράση ήταν και το διάστημα από την 1ηΑπριλίου ως τώρα, περιλαμβάνοντας το πασχαλινό μας μπαζάρ, δυο φορές “Μπακάλικο” σε Αθήνα και Θεσαλονίκη και τρεις φορές στη Σόφια.

Στις 20 και 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό μας μπαζάρ στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Σόφια. Η συμμετοχή των φίλων μας και η υποστήριξή τους ήταν και πάλι πολύ μεγάλη. Ζήσαμε όλοι μαζί μια γιορτή γεμάτη αγάπη, χαρά και ομορφιά!

Αμέσως μετά, από τις 22 Απριλίου το απόγευμα μέχρι τις 24 Απριλίου το βράδυ, πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό μας “μπακάλικο” που ήταν και το 80ο

Μοιράστηκαν τρόφιμα και πολλά δώρα σε259 οικογένειες με 894 άτομα, από τα οποία τα 311 παιδιά.

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη των εταιρειών  “Παπαδόπουλος Α.Ε.”, “Καραμολέγκος”, “ Ήλιος”, “Ελ. Κιαχάκης Α.Ε.-εμπορία κρεάτων”, “IdealΗλεκτρονική”. 

Επίσης, τον Απρίλιο, το “Μπακάλικο” συνέχισε την προσφορά του και στην Θεσσαλονίκη και στην Σόφια. 

Στην Θεσσαλονίκη πρόσφερε τρόφιμα σε 20 οικογένειες με 53 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά.

Στη Σόφια: σε 8 οικογένειες με 27 άτομα, από τα οποία τα 13 παιδιά.

Στις 14 Μαϊου, το “Μπακάλικο” της Σόφιας πρόσφερε και πάλι τρόφιμα σε 8 οικογένειες με 24 άτομα, από τα οποία τα 11 παιδιά. 

Από την Τρίτη 28 Μαϊου μέχρι και την Τρίτη 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 81ο“Μπακάλικο”της Αθήνας.

Μοιράστηκαν τρόφιμα σε 265 οικογένειες, με 915 άτομα, από τα οποία τα 327 παιδιά.

Πολύτιμη ήταν και αυτή την φορά η υποστήριξη των εταιρειών  “Παπαδόπουλος Α.Ε.”, “Καραμολέγκος”, “ Ήλιος”, “IdealΗλεκτρονική”, όπως επίσης και πολλών εθελοντών και φίλων μας.

Τέλος, στις 5 Ιουνίου, το “Μπακάλικο” της Θεσσαλονίκης πρόσφερε τρόφιμα σε 19 οικογένειες  με 50 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά, και στις 11 Ιουνίου το "Μπακάλικο" της Σόφιας πρόσφερε τρόφιμα σε 8 οικογένειες με 24 άτομα από τα οποία τα 11 παιδιά. 

 

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την πολύπλευρη υποστήριξή σας που μας επιτρέπει να συνεχίζουμε σταθερά τις δραστηριότητές μας και σας περιμένουμε και πάλι συμπαραστάτες στο επόμενό μας “Μπακάλικο” που θα συγκεντρώνει τρόφιμα την Δευτέρα 15 Ιουλίου το πρωί, από 10 έως 1. 

Διανομές τροφίμων και ειδών ρουχισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2019

Αρκετές ήταν οι δράσεις της Συλλογικής Πορείας Αγάπης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, τόσο σε διανομές τροφίμων όσο και ειδών ρουχισμού.

Στην Αθήνα, από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 78ουμπακάλικου. 

Παρέλαβαν τρόφιμα 264 οικογένειες με 903 άτομα, από τα οποία τα 316 παιδιά, έναντι 270 οικογενειών με 923 άτομα από τα οποία τα 323 παιδιά, στο μπακάλικο των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια, τον Μάρτιο, από τις 5 έως τις 14, το 79ομπακάλικο μοίρασε τρόφιμα σε 259 οικογένειες με 892 άτομα, από τα οποία τα 318 παιδιά.

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη με πολλούς τρόπους των φίλων και εθελοντών της ΣΠΑ όπως και των χορηγών μας στα δυο αυτά μπακάλικα που ήταν οι:

Καραμολέγκος Α.Ε., Βιομηχανία ζυμαρικών « Ήλιος», «Μαζί για το παιδί», Ιντεάλ Ηλεκτρονική, Κέντρο Συμπαράστασης Ανθρώπου, Νικόλαος Δούκας, Σχολή χορού Ριαλένας Νικοδήμου.

Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας.

Στις ίδιες ημερομηνίες μοίρασε τρόφιμα και το «Μπακάλικο» της Θεσσαλονίκης: τον Ιανουάριο σε 19 οικογένειες με 51 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά,  και τον Μάρτιο σε 20 οικογένειες με 54 άτομα, από τα οποία τα 13 παιδιά.

Επίσης, το μπακάλικο της Σόφιας συνέχισε σταθερά την προσφορά του: 

Στις 15 Ιανουαρίου πρόσφερε τρόφιμα  σε 9 οικογένειες με 31 άτομα (12 παιδιά),

Στις 12 Φεβρουαρίου, σε 8 οικογένειες με 27 άτομα (12 παιδιά)

Και

Στις 12 Μαρτίου, σε 9 οικογένειες με 29 άτομα (13 παιδιά).

Τέλος, το πρόγραμμα «Μανδύας», συγκέντρωσε και έστειλε στο διάστημα από 1.1.2019 έως 31.3.2019  908 κιλά ρουχισμού και παπουτσιών στους εξής προορισμούς:

Φυλακές Πάτρας (336 κιλά), Ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα (35), «Αγκαλιά» (258), Κατάστημα κράτησης γυναικών Θήβας (79) και σε μεμονωμένες άπορες οικογένειες (200). Ήδη, με τις ποσότητες αυτές, ο «Μανδύας» έχει συμπληρώσει από το 1999 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 αποστολές 107.456 κιλών ρουχισμού.

Με την πολύτιμη πάντα βοήθειά σας προχωρούμε στις επόμενες δράσεις μας.

Το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, πραγματοποιείται το πασχαλινό μπαζάρ και την Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα, από τις 6 έως τις 9, το μπακάλικο παραλαμβάνει τρόφιμα για να τα μοιράσει σε 260 περίπου οικογένειες.

Σας περιμένουμε!

Δεκέμβριος 2018: Πλούσια δράση της Συλλογικής Πορείας Αγάπης

Ο Δεκέμβριος ήταν για μας ένας μήνας πλούσιος σε δράση. Μπαζάρ, μπακάλικο, διανομή παιχνιδιών… Αλλά ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά.

Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου  πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της Συλλογικής Πορείας Αγάπης στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Σόφια. Η συμμετοχή των φίλων μας και η υποστήριξή τους ήταν μεγαλύτερη από κάθε φορά. Η Γιορτή ξεχείλιζε από ομορφιά και χαρά!  

Μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» των μπαζάρ μας από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του μπαζάρ της Αθήνας που δημοσιεύεται πιο κάτω.

Στη συνέχεια, στο χρονικό διάστημα από 13 έως και 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο “Μπακάλικο” της Αθήνας, το 77ο,  που μοίρασε τρόφιμα, παιχνίδια και άλλα δώρα σε 270 οικογένειες με 923 άτομα από τα οποία τα 323 παιδιά, έναντι 238 στο “Μπακάλικο” του Οκτωβρίου (με 809 άτομα – 282 παιδιά). 

Πολύτιμη ήταν αυτή την φορά η υποστήριξη των εταιρειών “Καραμολέγκος”, “ Ήλιος”, “ΑΓΑΝ-greektomato”, “Δούκας Νικόλαος-εμπορία ελαιολάδου”, “Ελ. Κιαχάκης Α.Ε.-εμπορία κρεάτων”, “Ideal Ηλεκτρονική” και της ένωσης «Μαζί για το παιδί».

Αυτό τον μήνα το “Μπακάλικο” συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής μέσα στα οποία πραγματοποίησε σχεδόν 14000 διανομές τροφίμων.  

Επίσης,τον Δεκέμβριο, το “Μπακάλικο” συνέχισε την προσφορά του και στην Θεσσαλονίκη και στην Σόφια. Στην Θεσσαλονίκη πρόσφερε τρόφιμα σε 21 οικογένειες με 52 άτομα, από τα οποία τα 18 παιδιά και

στη Σόφια σε 9 οικογένειες με 35 άτομα, από τα οποία τα 15 παιδιά.

Τέλος, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, μοιράστηκαν σε παιδιά των οικογενειών παιχνίδια που πρόσφεραν χορηγοί της ένωσης «Μαζί για το παιδί».

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για την στήριξή σας σε όλες αυτές τις προσπάθειες. Σας ευχόμαστε μια ευτυχισμένη νέα χρονιά και σας περιμένουμε στις νέες δράσεις μας που σκοπό έχουν να συμβάλουν ώστε το 2019 να είναι ευτυχισμένο για όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Η πρώτη μας δράση για το 2019 είναι το “Μπακάλικο” που θα συγκεντρώνει τρόφιμα την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου το απόγευμα, από τις 4 έως τις 7, Βουλγαροκτόνου 27α & Χ. Τρικούπη, στον 3ο όροφο

 

Η κοινή μας προσπάθεια εντείνεται

Στο διάστημα από 24 έως και 29 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το 76ομας μπακάλικο, το προτελευταίο της χρονιάς. 

Στο μπακάλικο αυτό μοιράστηκαν τρόφιμα σε 238 οικογένειες με 809 άτομα από τα οποία τα 282 παιδιά (έναντι 224 οικογενειών τον Σεπτέμβριο με 773 άτομα από τα οποία τα 279 παιδιά). Νέες οικογένειες άρχισαν να παίρνουν τη θέση αυτών που έπαψαν να χρειάζονται τρόφιμα. Τα Χριστούγεννα ο αριθμός αυτός προβλέπεται να φτάσει και ίσως και να ξεπεράσει τις 260.

Μαζί με τα τρόφιμα, μοιράστηκαν στα παιδιά των οικογενειών αυτών, τετράδια, στυλό, μολύβια και άλλα σχολικά είδη τα οποία μας πρόσφερε η Ένωση «Μαζί για το παιδί».

Το μπακάλικο της Θεσσαλονίκης που είναι συντονισμένο στις ημερομηνίες με το μπακάλικο της Αθήνας παρέδωσε τον Οκτώβριο τρόφιμα σε 18 οικογένειες με 46 άτομα από τα οποία τα 17 παιδιά.

Στο διάστημα αυτό οι εθελοντές της Σόφιας πραγματοποίησαν δυο παραδόσεις τροφίμων, στις 16 Οκτωβρίου σε 8 οικογένειες με 33 μέλη, από τα οποία τα 15 παιδιά και στις 20 Νοεμβρίου σε 9 οικογένειες με 35 μέλη, από τα οποία τα 15 παιδιά.

Πολύτιμη ήταν και πάλιη υποστήριξη των εταιρειών «Καραμολέγκος», «Ήλιος», «Σκλαβενίτης», «IdealΗλεκτρονική», «Agrino», της ένωσης «Μαζί για το παιδί» και των πολλών φίλων μας που εκδηλώνουν με πολλούς τρόπους την συμπαράστασή τους.

Τους ευχαριστούμε όλους, για μια ακόμη φορά!

Η κοινή μας πορεία για την βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη συνεχίζεται και θα λέγαμε ότι εντείνεται τον Δεκέμβριο με το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ (8 και 9 Δεκεμβρίου) και με το χριστουγεννιάτικο μπακάλικο που ακολουθεί.

Το 77ομπακάλικό μας θα συγκεντρώσει τρόφιμα την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα, 4.30΄- 7.30΄, στην οδό Βουλγαροκτόνου 27ακαι Χ. Τρικούπη, στον 3οόροφο. 

 (Για όσους θελήσουν να φέρουν τρόφιμα: Αυτή τη φορά θα χρειαστούμε ιδιαίτερα λάδι, φακές και ρύζι).

Σας περιμένουμε!

Μπακάλικο: Η αλληλεγγύη του παρόντος «προίκα» του μέλλοντος.

Στο διάστημα από 5 έως και 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 75ομας μπακάλικο. Στο μπακάλικο αυτό μοιράστηκαν τρόφιμα σε 224 οικογένειες με 773 άτομα από τα οποία τα 279 παιδιά (έναντι 231 οικογενειών με 782 άτομα από τα οποία τα 272 παιδιά στο μπακάλικο του Ιουλίου). Μαζί, μοιράστηκαν τετράδια, στυλό διαρκείας και άλλα σχολικά είδη στα παιδιά των οικογενειών αυτών τα οποία πηγαίνουν στο σχολείο.

Επίσης, στις 19 Σεπτεμβρίου οι εθελοντές της Σόφιας μοίρασαν τρόφιμα σε 8 οκτώ οικογένειες με 33 μέλη από τα οποία τα 15 παιδιά.

Πολύτιμη ήταν και πάλιη υποστήριξη της εταιρείας «Καραμολέγκος», της «IdealΗλεκτρονική» και των πολλών φίλων μας που εκδηλώνουν με πολλούς τρόπους την συμπαράστασή τους.

Τους ευχαριστούμε όλους, για μια ακόμη φορά!

Στο διάστημα των τελευταίων μηνών υπάρχει μια μείωση των οικογενειών που παραλαμβάνουν τρόφιμα. Κάποιες οικογένειες μάς αποχαιρετούν, δεν χρειάζονται πια τρόφιμα. Παράλληλα, όμως, άλλες οικογένειες εμφανίζονται ζητώντας βοήθεια και παίρνουν τη θέση τους, πράγμα που θα φανεί σύντομα στα στατιστικά στοιχεία του επόμενου μπακάλικου.

Η ζωή συνεχίζεται. Προσπαθούμε να την υπηρετήσουμε! Κοινός μας σκοπός είναι να μπορούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι, και στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να επιβιώσουν, για να καταστεί δυνατό να ζήσουν όπως τους αξίζει και να αναδείξουν ό, τι καλύτερο έχουν μέσα τους. 

Γι’ αυτό συνεχίζεται και η κοινή μας πορεία, με την ελπίδα, πως, μέσα από την μικρή βοήθεια που τους προσφέρεται, η αλληλεγγύη που εκδηλώνεται στο παρόν ενσωματώνεται σιγά σιγά στη ζωή μας και θα αποτελέσει «προίκα» του μέλλοντος.

Το 76ομπακάλικό μας θα συγκεντρώσει τρόφιμα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου το απόγευμα, 5-8, στην οδό Βουλγαροκτόνου 27ακαι Χ. Τρικούπη, στον 3οόροφο. 

(Για όσους θελήσουν να φέρουν τρόφιμα: Αυτή τη φορά θα χρειαστούμε ιδιαίτερα λάδι, φακές και ρύζι).

Μπακάλικο Ιουλίου: Ποσότητα και ποικιλία!

Μέσα στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού ολοκληρώθηκε το 74ομας μπακάλικο. Οι βασικές εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στις 16 (Παραλαβή τροφίμων), 17 (Συσκευασία), 18 και 19 Ιουλίου 2018 (Παράδοση τροφίμων).

Στο μπακάλικο αυτό μοιράστηκαν τρόφιμα σε 231 οικογένειες με 782 άτομα από τα οποία τα 272 παιδιά (έναντι 213 οικογενειών με 711 άτομα από τα οποία τα 241 παιδιά στο μπακάλικο του Ιουνίου).

Ιδιαίτερη και σημαντική ήταν τη φορά αυτή η ενίσχυση με κονσέρβες και «πουράκια» σοκολάτας από το Κέντρο Συμπαράστασης Ανθρώπου. Η ενίσχυση αυτή μας έδωσε την δυνατότητα για αυξημένες ποσότητες στην προσφορά μας αλλά και για μεγαλύτερη ποικιλία που για οικονομικούς λόγους δεν είναι πάντα εφικτή, αλλά όταν εμφανίζεται προκαλεί ένα ευχάριστο ξάφνιασμα στους παραλήπτες των τροφίμων, και ιδίως στα παιδιά.

Δεχθήκαμε, επίσης, για μια ακόμη φορά, την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας «Καραμολέγκος» και της «IdealΗλεκτρονική» καθώς και την με πολλούς τρόπους ενεργό συμπαράσταση πολλών φίλων μας. 

Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας!

Το επόμενό μας μπακάλικο θα συγκεντρώσει τρόφιμα και - όπως στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς - τετράδια, γραφική ύλη κλπ., την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, 5-8 στην οδό Βουλγαροκτόνου 27ακαι Χ. Τρικούπη, στον 3οόροφο. 

Θα μπορέσουμε και πάλι να προσφέρουμε ανάλογη ποικιλία;

Σας περιμένουμε!

Το μπακάλικο του Ιουνίου ολοκληρώθηκε

Άλλο ένα μπακάλικο (το 73ο) ολοκληρώθηκε. Οι βασικές του εργασίες πραγματοποιήθηκαν από τις 6 ως τις 15 Ιουνίου 2018. Το μπακάλικο αυτό μοίρασε τρόφιμα σε 213 οικογένειες με 711 άτομα από τα οποία τα 241 παιδιά. Στο προηγούμενο μπακάλικο είχαν παραδοθεί τρόφιμα σε 226 οικογένειες με 758 άτομα από τα οποία τα 270 παιδιά. 

Κάποιες οικογένειες, χαιρόμαστε που το βλέπουμε, κλείνουν αυτόν τον κύκλο της μεγάλης ανάγκης. Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να τους σταθούμε στην μπόρα. Όμως οι ανάγκες δεν τελείωσαν (ακόμα…) και νέες οικογένειες έρχονται να πάρουν τη θέση των παλιών. Γι΄αυτό και η προσπάθεια συνεχίζεται σταθερά…

Όπως και στα προηγούμενα, στο μπακάλικο αυτό είχαμε την πολύτιμη συμπαράσταση πολλών φίλων μας. Είχαμε και πάλι την υποστήριξη της εταιρείας «Καραμολέγκος» και της «IdealΗλεκτρονική». Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας.

Λίγες μέρες μετά από το μπακάλικο της Αθήνας, στις 20 Ιουνίου, και οι εθελοντές στη Σόφια ετοίμασαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 9 οικογένειες με 35 άτομα, από τα οποία τα 15 παιδιά.

Τώρα ετοιμαζόμαστε για το μπακάλικο του Ιουλίου το οποίο θα παραλαμβάνει τρόφιμα την Δευτέρα 16 Ιουλίου το απόγευμα, από τις 5 έως τις 8 στον 3ο όροφο στην οδό Βουλγαροκτόνου 27ακαι Χ. Τρικούπη. Σας περιμένουμε!

Μάϊος – Ιούνιος 2018: Το προηγούμενο και το επόμενο μπακάλικο

Το γεγονός ότι είχαμε φέτος πολύ νωρίς Πάσχα (και επομένως και πασχαλινό μπακάλικο) έφερε πολύ κοντά τα τρία μπακάλικα (Μαϊου, Ιουνίου, Ιουλίου) που απομένουν μέχρι το καλοκαίρι και, επίσης, μας φέρνει τώρα να μιλάμε μαζί για το προηγούμενο μπακάλικο του Μαϊου που παρέδωσε τρόφιμα στις 11 και 14 Μαϊου και το επόμενο  μπακάλικο που αρχίζει στις 6 Ιουνίου.

Το μπακάλικο του Μαϊου πραγματοποιήθηκε από τις 7 ως τις 14 του μήνα και μοίρασε τρόφιμα σε 232 οικογένειες που αριθμούν 777 άτομα, από τα οποία τα 278 παιδιά. Συμμετείχαν στις εργασίες του πάνω από εκατό εθελοντές, ενώ παράλληλα υπήρξε υποστήριξη από την εταιρεία «Καραμολέγκος», και την «IdealΗλεκτρονική».

Παράλληλα οι εθελοντές στη Σόφια πραγματοποίησαν 2 μπακάλικα, στις 18 Απριλίου και στις 16 Μαϊου. Τα μπακάλικα αυτά μοίρασαν κάθε φορά τρόφιμα σε 9 οικογένειες με 35 άτομα, από τα οποία τα 15 παιδιά.

(Επίσης, εδώ θα αναφέρουμε ότι την Τρίτη 22 Μαϊου σε συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το παιδί» μοιράσαμε 84 ζευγάρια παπούτσια «τομς» σε παιδάκια των οικογενειών αυτών).

Το μπακάλικο του Ιουνίου θα παραλαμβάνει τρόφιμα την Τετάρτη 6 Ιουνίου που υπολογίζεται ότι θα μοιραστούν σε 245 περίπου οικογένειες, αν και ποτέ κανεις δεν ξέρει μέχρι την τελευταία στιγμή τι ανάγκες μπορεί να προκύψουν.

Μαζί λοιπόν οι θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη συμπαράστασή σας στην προσπάθεια αυτή αλλά και η παράκληση να μείνετε κοντά μας και στη συνέχειά της καθώς οι ανάγκες δεν έχουν (προς το παρόν) τελειωμό.

 

Θα σας περιμένουμε την Τετάρτη 6 Ιουνίου, από τις 4 έως τις 7 μ.μ. στον 3ο όροφο στην οδό Βουλγαροκτόνου 27α και Χ. Τρικούπη.

Από το πασχαλινό μπακάλικο στο μπακάλικο του Μαϊου

Κάθε μπακάλικο είναι συνέχεια από το προηγούμενο κι όλα μαζί με το καινούριο κάθε φορά συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη εκδήλωση της θέλησης κάποιων ανθρώπων να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται να «κρατήσουν», να αντέξουν. Είναι μια επαναλαμβανόμενη εκδήλωση μιας θέλησης, όχι δικής μας μόνο, αλλά εκπεμπόμενης από πολλές πλευρές, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη, να κάνουμε αυτό που μπορούμε για να αντιμετωπισθούν πιο αποτελεσματικά και πιο βαθιά η φτώχια και η πείνα, ο πόνος και ο φόβος της έλλειψης.

Έτσι, εν όψει του μπακάλικου του Μαϊου, που αρχίζει στις 7 Μαϊου, ερχόμαστε να θυμίσουμε και να θυμηθούμε την προσπάθεια του πασχαλινού μπακάλικου που πρόσφερε τρόφιμα σε 273 οικογένειες με 908 άτομα από τα οποία τα 313 παιδιά. (Στο προηγούμενο δόθηκαν τρόφιμα σε 253 οικογένειες με 844 άτομα από τα οποία τα 294). 

Στις βασικές του εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν στις 2 (Παραλαβή τροφίμων), 3 (Συσκευασία), 4 και 5 Απριλίου 2018 (Παράδοση τροφίμων), συμμετείχαν προσφέροντας τρόφιμα, εργασία, κόπο, χρόνο, πολλοί, πάνω από εκατό εθελοντές. Παράλληλα υπήρξε υποστήριξη από την εταιρεία «Καραμολέγκος», την εταιρεία «Ελ. Κιαχάκης Α.Ε.», τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», την «Ηλεκτρονική», την εταιρεία Κόπερ κλπ.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά γιατί με την πολύτιμη βοήθειά τους κρατήθηκε ζωντανό το μήνυμα και στις ιδιαίτερα ευαίθητες ημέρες του Πάσχα.

Μαζί, και οι εθελοντές της Σόφιας, σταθεροί στην κοινή προσπάθεια,  ετοίμασαν τρόφιμα στις 21 Μαρτίου 2018  και τα μοίρασαν σε 10 οικογένειες με 37 άτομα, από τα οποία τα 15 παιδιά.

Τώρα, έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη μπακάλικο.  

Που σημαίνει ότι συγκεντρώνουμε τρόφιμα για 260 περίπου οικογένειες. Και ότι χρειαζόμαστε –και πάλι- τη βοήθειά σας.

Θα παραλαμβάνουμε τρόφιμα, στον 3ο όροφο στην οδό Βουλγαροκτόνου 27α και Χ. Τρικούπη, την Δευτέρα 7 Μαϊου, από τις 3 έως τις 6 μ.μ.

 

70 μπακάλικα και μια άλλη πλευρά της πραγματικότητας

Με την πολύτιμη συμπαράστασή σας, επί σχεδόν 10 χρόνια, 70 μπακάλικα της Συλλογική Πορεία Αγάπης ενισχύουν με τρόφιμα οικογένειες που έχουν ανάγκη. Περισσότερες από 12.000 διανομές πραγματοποιήθηκαν ως τώρα. 244 έως 280 οικογένειες πήραν τρόφιμα σε κάθε μπακάλικο τον τελευταίο χρόνο.

Πέρα όμως και πάνω από τους αριθμούς υπάρχει και μια συνολική πραγματικότητα που διαμορφώνεται αυτά τα χρόνια, όχι από μας, αλλά και από μας και από χιλιάδες άλλους εθελοντές διαφόρων ομάδων σε όλη την Ελλάδα. Άνθρωποι που βοηθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη, άνθρωποι που παίρνουν μια ανάσα στον αγώνα της επιβίωσής τους, πολλά χαμόγελα, πολλά ζεστά «ευχαριστώ», περισσότερη εμπιστοσύνη, περισότερη ελπίδα... Και κάποιοι που στέκονται στα πόδια τους, ευχαριστούν για τη βοήθεια χάρις στην οποία πέρασαν πια την «μπόρα» και προχωρούν στη ζωή με ανανεωμένες δυνάμεις και ελπίδες…

Το μπακάλικο του Φεβρουαρίου ήταν το 70ο.

Οι βασικές εργασίες του (Παραλαβή τροφίμων, Συσκευασία και Παράδοση τροφίμων), πραγματοποιήθηκαν στις 12, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2018 .

Συνολικά, παραδόθηκαν τρόφιμα σε 254 οικογένειες, 845 άτομα, 294 παιδιά.

Για τις ανάγκες του βοήθησαν με πολλούς τρόπους περίπου 100 άτομα. Παράλληλα είχαμε υποστήριξη από την εταιρεία «Καραμολέγκος», τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και από τους μαθητές της σχολής χορού της Ριαλένας Νικοδήμου.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Στο ίδιο πνεύμα, οι εθελοντές της Σόφιας ετοίμασαν τρόφιμα στις 17 Ιανουαρίου και στις 21 Φεβρουαρίου 2018 για 9 οικογένειες με 33 άτομα από τα οποία τα 15 παιδιά.

Τώρα, ο στόχος μας για το Πασχαλινό μας μπακάλικο είναι, όπως και τα Χριστούγεννα, να μην αφήσουμε κανένα αίτημα βοήθειας ανικανοποίητο. Που σημαίνει ότι συγκεντρώνουμε τρόφιμα για περισσότερες από 280 οικογένειες. Χρειαζόμαστε –και πάλι- τη βοήθειά σας!

Θα παραλαμβάνουμε τρόφιμα, στον 3ο όροφο στην οδό Βουλγαροκτόνου 27α και Χ. Τρικούπη, την Δευτέρα 2 Απριλίου το απόγευμα, από τις 5 έως τις 8.

Χριστουγεννιάτικο μπακάλικο 2017: Ο στόχος πραγματοποιήθηκε!

Η ανταπόκρισή σας ήταν μεγάλη! Ο στόχος να μην αφήσουμε τις μέρες των Χριστουγέννων ανικανοποίητο κανένα αίτημα βοήθειας που θα φτάσει ως εμάς πραγματοποιήθηκε!

Κι έτσι μπορέσαμε να προσφέρουμε τις πιο «πλούσιες» και πιο βαριές σακούλες σε 280 οικογένειες - με 920 άτομα από τα οποία 317 παιδιά – τις πιο πολλές οικογένειες από κάθε άλλη φορά!

Στο προηγούμενο μπακάλικο είχαμε μοιράσει τρόφιμα σε 255 οικογένειες με 835 άτομα από τα οποία τα 285 παιδιά.

Το χριστουγεννιάτικο μπακάλικο πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2017. Και πρόσφερε περίπου 5 τόνους τρόφιμα.

Για τις ανάγκες του εργάσθηκαν με διάφορους τρόπους περίπου 100 άτομα. Παράλληλα είχαμε υποστήριξη από

το «Αμαλίειο ίδρυμα»,

την εταιρεία «Καραμολέγκος»,

τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης»,

την «Ελ. Κιαχάκης Α.Ε.»,

την «Αγροτική σοδειά, Α. Αποστολόπουλος».

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Στο ίδιο πνεύμα, οι εθελοντές της Σόφιας ετοίμασαν κι αυτοί στις 20 Δεκεμβρίου τρόφιμα για 10 οικογένειες με 35 άτομα από τα οποία τα 15 παιδιά.

Τώρα ετοιμαζόμαστε για το μπακάλικο του Φεβρουαρίου που θα είναι το 70ο !  Θέλουμε να είναι ένα γιορτινό μπακάλικο που να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα. Γι’ αυτό περιμένουμε την ιδιαίτερη βοήθειά σας! 

Το μπακάλικο του Οκτωβρίου και το πνεύμα της εποχής

Ήταν μεγάλη χαρά να βλέπεις τα γεμάτα ράφια του μπακάλικου το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου, όταν τέλειωσε η συγκέντρωση και τακτοποίηση των τροφίμων για το μπακάλικο.

Η αγάπη φίλων και εθελοντών τα γέμισε, η ευαισθησία για το πρόβλημα αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη. Αυτή η ευαισθησία δημιούργησε μια εικόνα αφθονίας που είναι μια από τις ευχάριστες  και παρήγορες διαφοροποιήσεις από το πνεύμα της εποχής μας που χαρακτηρίζεται από τον φόβο και τον πόνο της έλλειψης.

Αυτή η ευαισθησία πήρε σάρκα και οστά στις 23, 24, 26 και 30 Οκτωβρίου 2017 που πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 68ου μπακάλικου της Συλλογικής Πορείας Αγάπης.

Το μπακάλικο αυτό μοίρασε τρόφιμα σε 255 οικογένειες με 835 άτομα από τα οποία τα 285 παιδιά. Στο προηγούμενο μπακάλικο είχαν λάβει τρόφιμα 252 οικογένειες με 820  άτομα από τα οποία τα 275 παιδιά.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας, όλους τους φίλους και εθελοντές που πρόσφεραν χρόνο, κόπο, τρόφιμα και γενικά όλα τα μέσα για να υπάρξει αυτό το ευεργετικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, την εταιρεία «Καραμολέγκος», τον όμιλο «Ιντεάλ», την βιομηχανία Παπαδοπούλου και τον κύριο Στέφανο Ξενάκη και τους φίλους του για τις πολύτιμες προσφορές τους.

Στο ίδιο πνεύμα, οι εθελοντές της Σόφιας ετοίμασαν κι αυτοί στις 15 Νοεμβρίου τρόφιμα για οκτώ οικογένειες με 31 άτομα από τα οποία τα 14 παιδιά.

Τώρα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας. Το σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ μας, ενώ τις επόμενες μέρες, μετά το μπαζάρ, θα ακολουθήσει και το μπακάλικό μας.

Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα από το σάιτ μας.

Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε, αν είναι δυνατόν, σε κάθε αίτημα βοήθειας που θα φτάσει ως εμάς και να προσφέρουμε τις πιο «πλούσιες» και πιο βαριές σακούλες από κάθε άλλη φορά.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, όμως, καθοριστικό ρόλο θα παίξει, όπως πάντα, η βοήθειά σας!

 

Το 67ο μπακάλικο ολοκληρώθηκε

Τον Σεπτέμβριο, από τις 6 έως τις 12, πραγματοποιήθηκε το 67ο μπακάλικο της Συλλογικής Πορείας Αγάπης.

Αυτή τη φορά, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς,  εκτός από τα τρόφιμα μοιράστηκαν και τετράδια και άλλα σχολικά είδη.

Οι προσφορές του μπακάλικου έφτασαν σε 252 οικογένειες με 820  άτομα από τα οποία τα 275 παιδιά. (Στο προηγούμενο μπακάλικο έλαβαν τρόφιμα 245 οικογένειες με 809 άτομα, από τα οποία τα 276 παιδιά).

Η εταιρεία «Καραμολέγκος», η «Σκλαβενίτης ΑΕ», ο όμιλος «Ιντεάλ», η «Αγροτική σοδειά-Α. Αποστολόπουλος» στήριξαν και πάλι την προσπάθειά μας και έδειξαν πώς είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην πράξη. Τους ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό, όπως επίσης ευχαριστούμε από την καρδιά μας τους εκατό και περισσότερους εθελοντές και φίλους μας που συμμετείχαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης, συσκευασίας και παράδοσης των τροφίμων στις οικογένειες.

Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, γιατί «μπόλιασαν» αυτή τη δραστηριότητα με εσωτερικές ποιότητες και μετέτρεψαν μια προσφορά υλικών αντικειμένων σε «μετάγγιση» αγάπης και χαράς σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Και το είχαμε ανάγκη όλοι μας, βοηθούμενοι και «βοηθούντες»…

Παράλληλα, στις 20 Σεπτεμβρίου, οι εθελοντές της Πορείας Αγάπης στη Σόφια συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 31 άτομα, από τα οποία τα 14 παιδιά.

Το επόμενο μπακάλικό μας, το 68ο, θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ημέρα παραλαβής των τροφίμων θα είναι η Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα  από τις 4 έως τις 7. Θα σας περιμένουμε!

Το 66ο μπακάλικο της Πορείας Αγάπης

Στις 17, 18, 19 και 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι βασικές εργασίες (παραλαβή τροφίμων, συσκευασία, παράδοση στις οικογένειες) του μπακάλικου του Ιουλίου 2017.
Στο μπακάλικο αυτό παραδόθηκαν τρόφιμα σε 245 οικογένειες (έναντι 252 στο προηγούμενο μπακάλικο) με 809 άτομα (έναντι 825 ), από τα οποία 276 παιδιά (έναντι 284 ). Η μείωση των προσελθόντων οφείλεται στο γεγονός ότι τους καλοκαιρινούς μήνες κάποια άτομα οικογενειών που κατάγονται από το εξωτερικό επισκέπτονται τις πατρίδες τους.

Η εταιρεία «Καραμολέγκος», τα ζυμαρικά «Ήλιος», ο όμιλος «Ιντεάλ», στήριξαν και πάλι αποφασιστικά την προσπάθειά μας, όπως επίσης και οι πάνω από εκατό εθελοντές και φίλοι που πρόσφεραν εργασία, χρόνο, τρόφιμα στο μπακάλικο σε μια δύσκολη περίοδο που υπάρχουν και αρκετές απουσίας λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Παράλληλα, στις 21 Ιουνίου, σταθεροί στην προσφορά τους, οι εθελοντές της Πορείας Αγάπης στη Σόφια συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 31 άτομα, από τα οποία τα 14 παιδιά.

Το επόμενο μπακάλικό μας, το 67ο, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ημέρα παραλαβής των τροφίμων θα είναι η Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα  5-8 μ.μ.

Και ας θυμόμαστε ότι κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι ένα «σήμα» συμπαράστασης που μπορεί να κρατήσει όρθιο έναν άνθρωπο σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Μπακάλικο: Το "λίγο" και το "πολύ "...

Στις 29, 30, 31 Μαϊου και 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι βασικές εργασίες (παραλαβή τροφίμων, συσκευασία, παράδοση στις οικογένειες) του μπακάλικου Μαϊου - Ιουνίου 2017. Λέμε βασικές εργασίες, γιατί εκτός από αυτές που αναφέρθηκαν προηγούνται πάντα κάποιες εργασίες προετοιμασίας του μπακάλικου. Π.χ. τα αποθέματα πρέπει να μετρηθούν, πρέπει να ενημερωθεί ο πίνακας των οικογενειών που λαμβάνουν τρόφιμα και, ανάλογα με τον αριθμό τους, να υπολογισθούν και να παραγγελθούν οι ποσότητες των τροφίμων που θα χρειαστούν την επόμενη φορά.

Στο μπακάλικο Μαϊου – Ιουνίου παραδόθηκαν τρόφιμα σε 252 οικογένειες (έναντι 271 στο προηγούμενο μπακάλικο) με 825 άτομα (έναντι 893), από τα οποία 284 παιδιά (έναντι 304).

Οι εθελοντές και οι φίλοι μας, καθώς και οι «επώνυμοι» συμπαραστάτες μας «Καραμολέγκος», ζυμαρικά «Ήλιος», ο όμιλος «Ιντεάλ», η κυρία Καπράλου, στήριξαν και πάλι αποφασιστικά την προσπάθειά μας. Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας.

Παράλληλα, στις 17 Μαϊου, οι εθελοντές της Πορείας Αγάπης στη Σόφια συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 31 άτομα, από τα οποία τα 14 παιδιά.

Το επόμενο μπακάλικό μας, το 66ο, θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά από τα μέσα Ιουλίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως από το σάιτ μας. Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να ενημερώνεται από τις προσκλήσεις του μπακάλικου αρκεί να το δηλώσει στο email info@poreiaagapis.gr  ή στα τηλέφωνα  6945.59.84.87 και 6972. 83.66.27.

Και ας θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει προσφορά που να μην είναι πολύτιμη…  Σ’ αυτή την δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα και γεμάτη «προκλήσεις» εποχή που διανύουμε δεν υπάρχει λίγο και πολύ. Και το λίγο και το πολύ είναι λιθαράκια ενός οικοδομήματος που όταν ολοκληρωθεί θα εμφανίσει μπροστά στα μάτια μας σαν μαγική εικόνα μια νέα πραγματικότητα. Πραγματικότητα που δεν μπορούμε εύκολα να φαντασθούμε σήμερα αν επικεντρωνόμαστε στο «πλήθος» των προβλημάτων ή αν συγκρίνουμε με αυτό το «πλήθος» κάθε μία προσφορά ξεχωριστά…

Το πασχαλινό μας μπακάλικο

Όπως κάθε χρόνο, αμέσως μετά το πασχαλινό μας μπαζάρ ακολούθησε το μπακάλικό μας. Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στις 10, 11 και 12 Απριλίου, με αθρόα προσέλευση των οικογενειών, ανάλογη των αναγκών που υπάρχουν.
Παραδόθηκαν τρόφιμα σε 271 οικογένειες (έναντι 244 στο προηγούμενο μπακάλικο) με 893 άτομα (έναντι 805), από τα οποία 304 παιδιά (έναντι 280).
Αλλά και οι εθελοντές της Σόφιας έκαναν το δικό τους πασχαλινό μπακάλικο. Στις 19 Απριλίου ετοίμασαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 32 άτομα, από τα οποία τα 14 παιδιά. Προηγήθηκε στις 15 Μαρτίου άλλο ένα μπακάλικο, στο οποίο μοιράστηκαν τρόφιμα σε 27 άτομα, από τα οποία τα 10 παιδιά.

Είχαμε χαρακτηρίσει “απαιτητικό” το πασχαλινό μπακάλικο. Μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του χάρις στην αποφασιστική συμβολή των πολλών εθελοντών και φίλων μας, που πρόσφεραν ο καθένας με τον τρόπο του, τρόφιμα, χρόνο, κόπο, προσωπική εργασία. Αλλά και χάρις στην ευγενική υποστήριξη και τις προσφορές της εταιρείας «Καραμολέγκος», της «Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.», της βιομηχανίας ζυμαρικών «Ήλιος», του κυρίου Αθ. Αποστολόπουλου, της εταιρείας Κιαχάκη, της ένωσης «Μαζί για το παιδί», της κυρίας Καπράλου, του κυρίου Στέφανου Ξενάκη και του ομίλου «Ιντεάλ».
Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας και τους βεβαιώνουμε πως η βοήθειά τους «πιάνει τόπο». Το βλέπουμε στα μάτια των συνανθρώπων μας που παραλαμβάνουν κάθε φορά τα τρόφιμα που προσφέρονται.

Τώρα, ετοιμαζόμαστε για το 65ο μας μπακάλικο στο τέλος Μαϊου. Θα σας περιμένουμε για ένα ακόμη βήμα στην κοινή μας πορεία αγάπης και συμπαράστασης προς τους ανθρώπους που υποφέρουν.
Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα από το σάιτ μας.

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι διανομές τροφίμων από το "μπακάλικό" μας

Στο μπακάλικο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2017, το 63ο στη σειρά από τον Δεκέμβριο του 2008, συμπληρώθηκαν 10.285 φορές που οι σακούλες μας με τα τρόφιμα πέρασαν το κατώφλι οικογενειών που έχουν ανάγκη. Με την πολύτιμη βοήθειά σας το μπακάλικο της Πορείας Αγάπης έχει γράψει αυτά τα χρόνια τη δική του μικρή ιστορία συμπαράστασης σε ανθρώπους που υποφέρουν... Αυτή η δράση προσφοράς ανοίγεται και συναντά πάμπολλες άλλες ανάλογες προσπάθειες και μας κάνει να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή αυτή η συνάντηση θα γίνει μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά μέσα στην οποία θα σβήνουν η πικρία και η απελπισία και θα μετουσιώνονται σε θέληση να κοιτάξουμε μόνο μπροστά και να χτίσουμε, όλοι μαζί, βήμα βήμα, μια νέα καλύτερη πραγματικότητα.

Οι εργασίες αυτού του μπακάλικου του Φεβρουαρίου – Μαρτιου 2017 πραγματοποιήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου, 1, 2 και 3 Μαρτίου.
Παραδόθηκαν τρόφιμα σε 244 οικογένειες (έναντι 257 στο προηγούμενο μπακάλικο) με 805 άτομα (έναντι 846), από τα οποία 280 παιδιά (έναντι 288).
Αλλά και το μπακάλικο της Σόφιας δεν έμεινε πίσω… Στις 15 Φεβρουαρίου ετοίμασε και μοίρασε τρόφιμα σε 27 άτομα, από τα οποία τα 10 παιδιά.

Πολλοί εθελοντές και φίλοι συνέβαλαν, με τρόφιμα, χρόνο, κόπο, προσωπική εργασία, όπως επίσης και η εταιρεία «Καραμολέγκος», η «Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.», η βιομηχανία ζυμαρικών «Ήλιος» και η «Ιντεάλ» με τις προσφορές τους. Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας,

Τώρα ετοιμαζόμαστε για το «απαιτητικό» πασχαλινό μπακάλικο. Απαιτητικό γιατί πρέπει να φροντίσουμε όλους όσους μάς έχουν ανάγκη. Κι αυτό θα χρειαστεί πολλή αγάπη και υποστήριξη. Αλλά θα διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα σε όλους μας, βοηθούμενους και βοηθούντες…

Τα τρόφιμα θα τα συγκεντρώνουμε στον 3ο όροφο της Βουλγαροκτόνου 27α, την επομένη του μπαζάρ, Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου το απόγευμα, 5 έως 8.

Το πρώτο μπακάλικο του 2017

Ο χειμώνας είναι απαιτητικός, ιδιαίτερα όταν είναι βαρύς, και οι ανάγκες αυξάνονται, γι’ αυτό και το μπακάλικο της Συλλογικής Πορείας Αγάπης προσπαθεί να εντείνει τις προσπάθειές του.
Ήδη το πρώτο μπακάλικο της χρονιάς είναι γεγονός και θα ακολουθήσουν άλλα δύο ως το Πάσχα.

Οι εργασίες του μπακάλικου του Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στις 23, 26, 27 και 30 Ιανουαρίου. Παραδόθηκαν τρόφιμα σε 257 οικογένειες (έναντι 265 στο Χριστουγεννιάτικο μπακάλικο), με 846 άτομα (έναντι 893), από τα οποία 288 παιδιά (έναντι 297).
Λίγες μέρες πριν, στις 18 Ιανουαρίου, οι εθελοντές της Σόφιας ετοίμασαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 32 άτομα, από τα οποία τα 14 παιδιά.

Ευτυχώς δεν έλειψαν οι προσφορές προς το μπακάλικό μας. Προσφορές από τον έμπορο τροφίμων κύριο Αποστολόπουλο, την εταιρεία «Καραμολέγκος», την βιομηχανία ζυμαρικών «Ήλιος»,
την κυρία Καπράλου, την «Ιντεάλ» και από πολλούς φίλους και εθελοντές που πρόσφεραν τρόφιμα, χρόνο, εργασία… Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας.

Χαιρόμαστε για την ωραία ατμόσφαιρα μέσα στην οποία γίνονται οι εργασίες του μπακάλικου και, ιδιαίτερα, για την εξαιρετική τάξη και ηρεμία με την οποία συνεργάζονται οι οικογένειες κατά την παραλαβή των τροφίμων τους.
Δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη και προσπαθούμε να αξιοποιούμε και την παραμικρή προσφορά που γίνεται στο μπακάλικο και, ευτυχώς, έρχονται αρκετές και, μερικές από αυτές, εντελώς απρόσμενες...

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Στο τέλος Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο μπακάλικο, 63ο στη σειρά.
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα από το σάιτ μας.
Ελάτε να ζεστάνουμε τον χειμώνα 850 ανθρώπων και, μαζί, και τον δικό μας…